In vino veritas.

Azaz borban az igazság, vagy a részeg ember mindig igazat mond...

Általában mielőtt elkezdem az aktuális bejegyzésemet elég sok időt töltök azzal, hogy böngészem a töris oldalakat, gondolkozom, osztok-szorzok, mi lenne a legjobb mára, ebből általában az lesz, hogy legalább 3-4 bejegyzés születik, mert annyi érdekességet találok. Most a borokról találtam pár érdekességet...nézzük akkor mit is találtam...:)

Ez a bejegyzés most rendhagyó módon inkább szemezgett, a legfinomabb "szőlőszemeket" tárta elétek, de az ízlelést rátok hagyja...érdemes megnézni tehát a teljes cikkeket és megízlelni őket egyenként! :)

Ókori görög tőből ered a franciák bora

Mintegy 2500 évvel ezelőtt a Franciaország déli részében letelepedő görög felfedezők ismertették meg a franciákat a szőlészet és borászat mesterségével - állapította meg az angliai Cambridge Egyetem egyik professzora.
Teljes cikk: ITT!

 

Ókori bor Kínából

Kétezer éves bort fedeztek fel a kínai Honan (Henan) tartományban. Minnél öregebb a bor annál jobb, tartja a jó öreg mondás, de azért ez már túlzás... :D

Teljes cikk: ITT!

Kútból itta a bort VIII. Henrik

A Tudorok óta első alkalommal folyik gascogne-i bor egy angliai kastély szökőkútjából: a 16. századi festmények alapján rekonstruált építményből egy csekély összegért inni is lehet.

Teljes cikk: ITT!

 

 

Megtalálták a világ legöregebb borpincészetét

Valószínűleg borászok dolgozhattak abban az örményországi barlangban, ahol a világ legrégebbi bőrcipőjét is megtalálták.

Teljes cikk: ITT!


Sört iszik a német, bort iszik a magyar?

Tényleg csak a németek ittak sört, és a magyarok boroztak? Koccintunk, vagy nem koccintunk a sörös korsókkal? Mítoszvadászat az alkoholfogyasztási szokások tükrében.

Teljes cikk: ITT!