Múlt hét szerdán kezdte sugározni az RTL klub a Szulejmán című török sorozatot. Kíváncsiságból belenéztem, imádom a történelmi témájú sorozatokat, filmeket, könyveket, gondoltam ez sem lehet rossz, főleg, hogy a főszereplő Halit Ergenç, az a török színész, aki a Seherezádéban is játszott, azt a török sorozatot is imádtam, bár a vége felé már nem néztem, kicsit vontatott lett.


Röviden a sorozatról: Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója, 26 évesen a világ meghódítására készül. Közben folyamatosan érkeznek az új háremhölgyek a szultán palotájába, köztük a gyönyörű Rokszolana, aki mély benyomást tesz Szulejmánra. A szultán édesanyja és felesége rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból a lányt. Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra veszélyt jelentenek azok a befolyásos pasák is, akik ellenzik Szulejmán intézkedéseit. (Forrás)

A törtnélmi hitelesség mondjuk nem volt szempont a sorozat készítőinél, ezt a ruházatokon is már először is láttam, de azért jobb lesz figyelnünk a sorozat során. Egy másik blogoló már be is számolt előzetesen a magyar történelemmel kapcsolatos tévedéskről, amik a sorozatban lesznek. Bővebben erről itt olvashattok. ITT!