Múzeumok őszi éjszakája a Magyar Nemzeti Bankban

Idén először a Magyar Nemzeti Bank is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozathoz  melynek keretében 2011. november 5-én éjszaka a jegybank műemlék épülete megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Szombaton 18 órától másnap hajnali 2-ig várjuk látogatóinkat.

Az érdeklődők nemcsak az interaktív Látogatóközpontot tekinthetik meg, hanem megismerhetik Budapest egyik legszebb épületét is, amely sötétedés után különleges megvilágításban elevenedik meg mindenki előtt.Tekintse meg galériánkat!

Programjainkból:

Éjszakai kincsvadászat az MNB épületében! (18.00 – 01.20)

A látogatók 50 fős csoportokban sétálhatnak végig az épület különleges szépségű folyosóin, és bepillanthatnak a Nagytanácsterembe is, ahol a jegybanki alapkamat mértékét meghatározó döntések is születnek. A résztvevők megtekinthetik az MNB elnökének dolgozószobáját és az Antall József nevét viselő Konferencia-központot. Játékos rejtvényeink segítségével ajándékokat is nyerhetnek.

Karikaturista (20.00 – 01.00) – MNB aula

Emlékek nélkül senki nem térhet haza tőlünk. Készíttessen magáról karikatúrát, vigyen haza óriási bankjegyet, amelyen saját arcképe szerepel.

„Bankjegylabor” (18.00 – 02.00) – MNB Antall József Konferencia-központ

Különleges megvilágításban a forintbankjegyek „új oldalukról” mutatkoznak be. Megtekintheti a jelenleg használt bankjegyeket UV fényben és megismerkedhet a szabad szemmel nem látható biztonsági elemekkel.

 

Érmeverés, bankjegynyomtatás, aranyrúd-emelés (18.00 – 02.00) - MNB Látogatóközpont

A látogatók olyan érdekes feladatokban is kamatoztathatják ügyességüket, mint az érmeverés, önarcképes bankjegynyomtatás és az aranyrúdemelés, sőt megtudhatják, mennyit érne súlyuk aranyban és euróban kifejezve.

Játéksarok (18.00 – 01.20) - MNB Látogatóközpont

A jegybank gondol a legkisebbekre is: részükre gyereksarkot rendez be, ahol a kicsik játékos formában ismerkedhetnek meg a pénz világával. Itt kipróbálható az MNB-darts, az MNB-Twister valamint számos kirakós és memória játék.

Filmvetítés (18.00 – 02.00) – MNB aula

A várakozás pillanatait szeretnénk izgalmasabbá tenni egy-egy érdekes film vetítésével: kisfilmjeink segítségével megtudhatja, milyen ismeretterjesztő játékokat vitt az MNB a Sziget fesztiválra és hogyan népszerűsítette a pénzügyi kultúrát a Volt fesztiválon.

Az MNB Látogatóközpont 18:00 és 02:00 óra között változatos programokkal és különleges hangulattal várja azokat, akik teljes pompájában szeretnék megismerni a jegybank épületét.

 

A belépés ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

További információk kérhetők a (06-1) 428-2752 telefonszámon, illetve az info@mnb.huemail címen.