Kicsit mostanában talán elhanyagoltam a blogomat, de most visszatérek, és szerintem egy érdekes témával indítom a blogom új "életszakaszát", ez a téma pedig nem más mint az egyik új-új kedvenc sorozatom/könyvem a sokak által kedvelt Trónok harca (Game of Thrones). Az HBO saját gyártású sikersorozata, a Trónok harca egy olyan világban játszódik, ahol a nyár évtizedekig tart, de baljós felhők gyülekeznek, és közeledik a tél… A ravasz dél, a vad kelet, a fagyos észak és a birodalmat a sötétségtől megvédő ősi Fal határolta területen több nagyhatalmú család vív halálos macska-egér harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért. Árulás, ármány, cselszövés és természetfeletti erők dúlják fel a Királyságokat, a Vastrónért folytatott véres küzdelem pedig eddig nem tapasztalt, hosszan ható következményekkel jár…

Bookline ismertető az első könyvről:

A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg.
Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.
Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.